Hvad er SEO?

Af Jens Erik Ebbesen

SEO er forkortelsen for søgemaskineoptimering eller på amerikansk Search Engine Optimization, heraf forkortelsen SEO. Hvis du gerne vil have at din hjemmeside bliver fundet eller bliver mere synlig ‘på nettet’, så er SEO en ganske god disciplin at kunne mestre. Kan du det, er der god mulighed for at øge din hjemmesides synlighed, og hermed konkurrenceevnen i søgemaskinerne. For i trit med at mere og mere information bliver tilgængelig på nettet bliver konkurrencen om at blive ‘fundet’ af søgemaskinerne også større og større. Når vi i bureauet komma arbejder med at gøre hjemmesider mere synlige for vores kunder, kan vi gøre det på to måder.

Der er to måder, at arbejde med at blive fundet på

Der er to måder hvorpå du kan arbejde med at blive ‘fundet’ af søgemaskinerne.

Den ene metode er at arbejde med SEO, som er den organiske optimeringsindsats, hvor du med udgangspunkt i en forståelse af søgemaskinernes måde at arbejde på, optimerer din hjemmeside bedst muligt. Det koster ikke noget ud over den tid og kræfter, du lægger i arbejdet.

Den anden metode er, at købe dig til en bedre placering ved hjælp af Google AdWords. Ved hjælp af Adwords køber du dig til en annonceringsplads af Google. AdWords er det man kalder et PPC produkt, hvor PPC står for Pay Per Click. Det betyder, at du kun betaler penge, når besøgende klikker på din annoncer. For at det hele ikke løber løbsk, sætter du et dagsbudget f.eks. 200 DKK. Så længe der er penge på budgettet vises din annonce. Når pengene er brugt, vises din annonce ikke mere den dag.

Organisk SEO koster med andre ord ikke noget, med mindre du beder et bureau om at udføre arbejdet, mens AdWords koster penge.

Lad os se de to metoder i anvendelse.

I nedenstående eksempel søgte vi på Garageporte. Resultatet ser du her:

Søgningen resulterede i 56.800 resultater. Sælger du garageporte, kan du se, hvad du er oppe imod! Søgeresultaterne i den røde firkant stammer fra AdWords (læg mærke til det lille [annonce symbol], mens søgeresultaterne i den blå firkant stammer fra organisk SEO arbejde. Ved hjælp af Adwords kan du med andre ord betale dig til en bedre placering.

NOTE: Google er danskernes foretrukne søgemaskine. Det er derfor også den søgemaskine, der er den sværeste at opnå gode resultater på, da der er hård konkurrence om de gode pladser (dem i den blå firkant i eksemplet ovenfor).

Hvorfor er SEO vigtig?

En topplacering ved Google søgninger er vigtig ud fra det perspektiv, at størstedelen af brugerne klikker på de første søgeresultater på den Googlesøgning, de har udført. Og her er den vigtigste pointe: Finder de ikke hvad de søger blandt de første resultater, har brugerne en tendens til at lave en ny søgning med en ny søgefrase. Derfor er det vigtigt med en høj placering ved f.eks. Google søgninger. Synlighed er en afgørende parameter for at få success online.

I bureauet komma anbefaler vi altid vores kunder at starte med SEO for med tiden at få en højere organisk placering (den blå firkant) som muligt. Det organiske SEO arbejde er desuden med til at sikre at din hjemmesides fundament har det bedst mulige udgangspunkt for senere AdWords annoncering. Vi anser SEO for en grundlæggende komponent for at få varig success online.


I [bureauet kom,ma] arbejder vi med inbound marketing – kort fortalt handler det om at tiltrække nye kundeemner, få gjort kundeemnerne interesserede i at købe dine varer/ydelser, efter købet at skabe loyale kunder som ender med at blive ambassadører, som så hjælper med at tiltrække nye kundeemner.
Det opnår vi gennem en målrettet indsat, hvor vi med udgangspunkt i dit website/webshop i samspil med sociale medier øger antallet af kunder og dermed også din omsætning ved at producere inspirerende indhold i form af tekst, billeder og video.
[bureauet kom,ma] – dit lokale bureau – er med hele vejen.   
www.bureauetkomma.dk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *